skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Simic om försvarsshowen: Jag somnade nästan

IFK Kristianstad hade en rolig dag på jobbet när man joggade hem kvartsfinal 1 mot Guif med 30–19 (17–7). Eller ja, alla förutom Nebojsa Simic då – som stundtals såg uttråkad ut i IFK-målet.
– Jag stod nästan och önskade att de skulle släppa igenom några skott så jag skulle få lite action, log 24-åringen efter promenadsegern.

Kvartsfinal 1 mellan IFK Kristianstad och Guif i Kristianstad Arena slutade som en kvartsfinal 1 mellan IFK Kristianstad och Guif i Kristianstad Arena bör sluta.

Med storseger för hemmalaget, alltså. När slutsignalen gick hade ”de brandgula” kört över ett chanslöst Guif med 30–19 (17–7).

Men matchen var egentligen över långt innan dess.

Eller vad sägs om en 11–1-ledning för IFK efter bara dryga kvarten spelad?
– Jag har aldrig sett något liknande. Vi krossade dem fullständigt. 11–1…man kan inte komma tillbaka efter det i den här arenan, det går inte. Inte ens Rhein-Neckar Löwen hade klarat av det. Så resten av matchen blev ganska tråkig för mig, säger Nebojsa Simic, som räddade sju av 14 skott i första halvlek.

En gedigen försvarsinsats av IFK Kristianstad såg nämligen till att Nebojsa Simic mest fick stå och titta på från IFK-målet.
– Det blir lite tråkigt när man inte har något att göra, man börjar frysa och ett tag somnade jag nästan, skämtade stormålvakten efteråt.

– Nä, jag skojar. Försvarsspelet från grabbarna var fantastiskt i dag och jag hoppas att vi kan bibehålla det här spelet.

Hur roligt är det att äntligen få lira slutspel?
– Man märker hos alla att det är nu det börjar bli på allvar och mentaliteten hos alla förändras lite. Det är roligt och jag hoppas att vi kan städa av de här ”enkla matcherna” innan finalen. Men med den svenska ligan vet man ju aldrig, säger Nebojsa Simic.

Som bekant lämnar succémålvakten IFK Kristianstad efter säsongen för spel i Bundesliga och MT Melsungen.
– Det hade varit fruktansvärt att behöva avsluta med en finalförlust. Ett SM-guld hade verkligen varit ”the cherry on top of the cake” efter dessa åren, säger Nebojsa Simic.

Men först ska Guif avfärdas.

Returmatchen i Eskilstuna spelas nu på söndag.
– Det blir en helt annan match där uppe, det kommer inte alls vara likadant som i dag. Vi måste förbereda oss väl.

Och då hoppas du på mer action?
– Ja, och det kommer jag definitivt att få.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close