skanesport_desktop-panorama-1

Eslövs IKH65HandbollNyheter

Tollbring tillbaka till gamla jaktmarker

Övergångar från ett visst lag till ett annat kan vara en känslig affär.
Sällan inom handbollen dock – och när den tidigare Eslövs- och Höörspelaren Cassandra Tollbring möter sitt gamla lag i sin gamla hall räknar hon inte med vedergällningar.
– Det är en jävla tur att man inte spelar fotboll, säger ”Cassie”.

När H65 Höör nästa helg möter Larvik – i Eslöv – finns det en spelare som kommer att känna sig hemma på bortaplan.
Cassandra Tollbring, med förflutet i både Höör och Eslöv, gästar med sin norska klubb.
Hon lär tas emot med mycket varma känslor från både EIK och H65.
Till skillnad från när Allsvenska fotbollsspelare spelar med sina nya lag mot sitt gamla…

Hur vill du själv beskriva den första tiden i Larvik och vad har du fått för roll i laget?
– När jag fått förtroende att spela har jag levererat bra handboll. Jag har ju det två/tre senaste matcherna varit en avgörande spelare då jag tagit avslut och gjort mål när det är tight. Det sitter nog kvar sen Höör-tiden. Men jag är nog den som också sätter fart på spelet ända nere från vårt försvar.

Hur stor är skillnaden på den norska ligan och SHE?
– Det är en ganska stor skillnad. Här är det mer fokus på angreppsspelet och målsnittet på en dammatch i Norge jämfört mot Sverige är nog mycket högre.
– Dom vi möter spelar väldigt ofta snabb handboll och chansar lite mer, ändå så tror jag de tekniska felen är ganska likt som i Sverige. Och jag tycker nog Norges liga är bättre. Det är en jämn serie, vi har förlorat mot ett av lagen nere i tabbe. Även Vipers som är storfavoriter till allt i Norge förlorade mot ett lag på sjunde plats.

Vad har det betytt för dig att jobba heltid med handboll istället för att jobba deltid på ICA:s lager?
– Haha, ICA:s lager? Det var mer att sitta i kassan och jobba i delikatessen/bageriet. Jag tyckte faktiskt det var väldigt kul att jobba på ICA Supermarket i byn där jag spelade. Man fick mycket kontakt med publik och folk som tittade och höll på oss. Skillnaden är att jag inte behöver stressa för att hinna hem och gå ut med hunden på rasterna och sedan hinna äta innan träning. Även om man har mycket tid så blir det stressigt ändå ibland, men det måste nog vara jag själv som är sådan…

Nu väntar bortamatch i Eslöv – mot Höör – inför fullsatta läktare – dina två senaste lag i Sverige. Hur tror du att det kommer att kännas att stega in inför den matchen?
– Ojoj, jag tänker att där har jag haft några riktigt bra matcher. Det kan bara bli bra. Jag tycker att jag alltid fått respekt från Eslövspubliken – även när jag gick till Höör. Så jag hoppas att Höörpubliken är densamma och bara tycker det är kul jag kommer tillbaka. Det är en jävla tur man inte spelar fotboll…
– Det var kul att så många kom och stöttade Höör i Eslöv förra veckan och jag såg allt några Eslövsbor som satt och klappa händer för H65 – och det är bara kul att det funkar så. Jag hoppas på fullsatt, bra publik och bra taggmusik från DJ Herman.
Sorry. Herman har nog annat uppdrag då.
– Ajaj, hoppas det blir bra tryck ändå!


I första matchen i EHF-gruppspelet besegrade ni Zalou från Rumänien efter en stor ledning i första halvlek. Vad fick du för intryck av det rumänska laget och vilka spelare är viktiga för H65 att hålla reda på?

– Det var nog ett bra lag, men vi gick in med inställningen att vi skulle ge allt och löpa mycket och det gjorde vi. Vi hade även en videoanalysering av dom som var bra, då allt som vi tittat på kom på banan.
– Nummer 19 (Ana Maria Dragut) är en stor vänsterhänt skytt som älskar att skjuta men också är tung och vill gå förbi sin spelare. Nummer 10 (Maria Panici) är en duracellkanin som alltid vill göra något med bollen. Pass upp även för nummer 5 (Larisa Tamas) som är spelfördelare, men kan även hon skjuta.

Banik Most:s stjärna Marketa Jerabkova (14 mål mot H65) drog på sig en knäskada och missar matchen mot er. Då borde ni har bra chans?
– Då vi går in med en oavgjord och två vinster inför denna match så har vi en riktigt bra chans att vinna. Och om deras bästa spelare inte har fått någon mirakelbehandling så lär hon inte vara med, men då kommer säkert nästa spelare att våga ännu mer så gäller bara att vara med på allt som kan komma.

Såg du H65 vinna mot Banik Most och vad tyckte du i så fall om den matchen?
– Jag såg hela matchen live när den sändes och man såg inte riktigt resultattavlan så jag trodde att Höör ledde hela matchen – eftersom jag tyckte att dom spelade ganska bra. Men sen såg jag att dom låg under och höll på och gå ikapp. Så jag tyckte Höör var det ”laget” som var bäst och som var värda att vinna.

Vad kommer det att bli för typ av match mot H65 Höör?
– Det kommer nog att bli en fartfylld historia. Men det kommer också vara många målvaktdräddningar. Så vi får se om det blir en typiskt svenskmatch med försvarsspel och lite mer uppställt spel – eller en typisk Norgematch med mycket fart och mål.

Slutligen. Vad är det absolut bästa, och sämsta, med att bo i Norge?
– Jag älskar vädret här, snö och sol väldigt ofta. Det sämsta är nog att dom bara har margarin som smör på mackan…
What!?
– Urk. Inger bregott här inte med lite salt i. Så det får jag alltid handla med mig.
Ja, du vet ju vad man säger i Höör?
– Haha, jo. ”Heja Höör – fett som smör”.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close