IK PanternIshockeyNyheter

Stolparna höll på att stoppa Pantern – som hänger på i toppen

Efter 4-2 hemma mot Vita Hästen har IK Pantern tagit tio poäng av tolv möjliga sedan Joby Messier tog över som tränare.

Segern innebar också att Pantern tog klivet upp på tredjeplatsen bara en poäng efter tvåan Leksand och tre efter ettan Timrå.

– Det är nästan där vi vill vara, konstaterade Sebastian Strandberg /(b, som satte dit 3-2 och assisterade Anders Grönlund till 4-2.

– Vi slarvade ju bort två poäng senast mot Björklöven. Nöjda är väl fel ord, men vi är med där uppe i toppen och det är där vi tycker att vi ska vara. Seda tycker jag, och jag tror att hela gruppen också gör det, att vi måste höja oss lite till. Vi har tagit tio poäng på fyra matcher, men ska vi vara ärliga har vi nog inte spelat särskilt bra i någon av de matcherna.

Mot Vita Hästen var Pantern långa stunder överlägset och körde rundor i Hästenförsvaet. Chanser att döda matchen saknades heller inte, bland annat prickade Kirsebergslaget ribban och stolparna ett halvdussin gånger. Dessutom hade IKP ett skott där pucken mycket väl kan ha varit över linjen, men domarbeslutet blev att den inte var det. 3-1 där och matchen hade troligen varit avgjord redan i den första perioden.

– Jag har inte sett några bilder så jag vet faktiskt inte om pucken var inne. Känslan både hos spelarna som var ute på isen och tränarna som sett bilderna var dock att den var det. Självklart tråkigt, men det är domarna som dömer. Bara att acceptera, betonade Sebastian Strandberg.

Hans två poäng förde upp honom i toppen på den interna poängligan (27). Med sina 13 mål är han även den som gjort flest mål i laget och poängen har duggat tätt den senaste tiden.

– Målet idag var skönt. Vi hade bjudit in dem lite i matchen med 2-2 så det var perfekt att vi kunde sätta dit 3-2 direkt efter. Själv har jag kommit in i en “hot streak” och börjat göra mål. Egentligen har det fungerat ganska bra för mig hela säsongen. Sedan hamnar man ibland i en period där pucken trillar in lite lättare. Att jag är i en sådan nu är bara en bonus. Men det har som sagt känts bra hela tiden och jag har fått spela med duktiga spelare.

Att 3-2 kom direkt efter 2-2 var nästan en underdrift. 26,15 gjorde Hästens Alexander Pettersson sitt mål och 26,29 återstållde Strandberg ordningen. Samma sak hände vid Vita Hästens ledningsmål till 1-0. Då tog det 13 sekunder innan Martin Janohls kvitterade. En sekund snabbare än vid 3-2.

– Det var skönt, men det var också lite frustrerade att vi inte fick in fler av chanserna vi hade utöver det. Jag tror att det var sex stolpträffar. Vi har också jobbat med att vi i vår offensiv kanske inte alltid behöver ta så stora risker för att få till chanserna att vi bjuder motståndarna på lägen bakåt, sa tränaren Joby Messier och retade sig även han på att det inte blev full pott i Umeå mot Björklöven.

– Utan att ta något från motståndarens prestation var det onödigt och utan att bli giriga kan vi säga att tio poäng är bra, men att det kunde varit tolv.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close