FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki: Oftast straffas misstagen mycket hårdare

När MFF 2015 spelade gruppspel i Champions League startade Oscar Lewicki i alla matcherna. Därför vet han också att det är stor skillnad mellan Allsvenskan och de internationella stormatcherna.

– Oftast straffas misstagen mycket hårdare. Det är i alla fall min känsla.

– Därför måste man spela på ett lite annorlunda sätt och helt enkelt göra det så bra man kan utan att överge sitt eget spel. Individuellt möter vi dessutom skickligare spelare på varje position än vi gör i Allsvenskan, konstaterar han.

Hur mycket kraft kan ni hämta från vändningen i Östersund?

– Givetvis tar vi med oss positiva känslor från den insatsen. Matchen var ju en fin berg- och dalbana. Först gjorde vi den sämsta starten på länge, sedan repade vi oss och tog kommandot på ett bra sätt och i den andra halvleken spelade vi väldigt bra, släppte till lite och skapade mycket.

– Fast hur mycket boost det ger är svårt att svara på. Jag vet ju inte hur det känts om vi hade förlorat. Det bättrade på självförtroendet. Men nu är det en ny match mot ett ännu svårare motstånd.

Kommer du ihåg när du senast var med och vände 0-2 till seger?

– Nej, det gör jag faktiskt inte. Det är ju väldigt ovanligt.

Är det ett problem att matchen närmast före avresan till Belgien spelades på konstgräs?

– Vi kom ju ifrån den på ett bra sätt. Alla som är aktuella för spel är tillgängliga.

Hur reagerar din egen kropp efter konstgräsmatcher, tillhör du spelarna som besväras mycket?

– Det gör jag inte. Jag är nog en av spelarna som har lite lättare efter dem. Sedan är det så klart så att jag helst sett att man inte hade spelat några matcher alls på konstgräs. Men för min egen del är det inga problem, säger Oscar Lewicki.

Matchen mot Östersunds FK var för övrigt Oscar Lewickis 100:e allsvenska match i MFF-tröjan.

FOTNOT: Senaste gången MFF vände 0-2 till seger var 2014 hemma mot Örebro SK, men det var innan Oscar Lewicki lämnat BK Häcken för MFF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close