BK LandoraFotbollNyheter

Jörgen Pettersson en av två nya tränare i BK Landora

Förre MFF- och Landskrona BoIS-profilen Jörgen Pettersson blir ny tränare i BK Landora. Han kommer att träna laget tillsammans med Kristoffer Andréasson.

Kristoffer Andréasson har i flera år varit en framträdande spelare i division 3-laget IF Lödde, som i år tränades av Jörgen Pettersson. När Kristoffer nyligen tog steget över till Landora och även ville inleda en tränarkarriär ringde han till Jörgen och frågade om han ville hänga på. Och så blev det.

– ”Koffe” ringde för ett par dagar sedan och frågade om jag skulle vara intresserad av att hjälpa till.Jag har haft Koffe som spelare i Lödde i år och det är en fantastiskt duktig fotbollsspelare, kanske en av de bästa innermittfältarna i division 3. Han har ett bra fotbollshuvud, han spelar inte bara fotboll med fötterna utan är också en tänkande spelare. Att han vill bli tränare kom därför inte som en överraskning. Vi ser fotboll på samma sätt och det ska bli väldigt kul att följa hans utveckling som tränare på nära håll, säger Jörgen Pettersson i en intervju på BK Landoras hemsida.

Jörgen Pettersson och Kristoffer Andréasson ersätter Thomas Mähler som tränat BK Landora i 7,5 säsonger. När BK Landora efter en lång period i division 6 för ett par veckor sedan via ett lyckat kval mot Blentarp säkrade en återkomst till division 5 tyckte dock Mähler att det var ett lämpligt tillfälle att sätta punkt.

För Kristoffer Andréasson blir det alltså debut i tränarrollen.

– Jag har alltid känt att jag skulle vilja träna ett lag och sedan har tanken växt fram mer och mer ju äldre jag blivit. Just nu är min ambition att lära mig så mycket som möjligt och göra ett bra jobb i BK Landora. Då jag även ska spela så ville jag gärna dela ansvaret med någon jag känt sedan tidigare. Jag tog därför kontakt med Jörgen för några dagar sedan och nu blev han också klar, vilket känns väldigt roligt och inspirerande för mig, säger Kristoffer Andréasson på BK Landoras hemsida.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close