FC RosengårdFotbollKristianstads DFFNyheter

Rosengård starkast i hett Skånederby

Ett soldränkt Malmö IP bjöd in till publikfest när Skånederby stod på schemat. FC Rosengård tog emot Kristianstads DFF i en match som helt och hållet blev hemmalagets.
– Vi låter dagens insats tala, säger FCR-tränaren Jonas Eidevall efteråt. 

Rosengård var piggast inledningsvis. Man kombinerade sig fram till ett par farliga offensiva attacker. Kristianstad valde oftare de längre, vertikala bollarna som sitt hot – men sällan lyckades man etablera anfall.
Ett väldigt defensivt inriktat KDFF tillät Rosengård – med Caroline Seger frekvent deltagande – diktera spelet och dominera matchbilden.

Iva Landeka firar sitt 1-0-må tillsammans med Caroline Seger. Foto: Bildbyrån

Caroline Seger var även högst delaktig när Rosengård tog ledningen. Mittfältaren vann en närkamp i KDFF:s uppbyggnadsfas. Iva Landeka plockade upp andrabollen och drog till: 1-0.
När klockan tickat upp mot 45 minuter – och åskådarna suktade sin halvtids-förtäring – skulle Rosengård utöka sin ledning. Sanne Troelsgaard fick bollen på sin högerkant, bröt in och skruvade bollen vackert, otagbart för KDFF:s målvakt, Brett Elizabeth Maron.

Och den fikatörstande publiken hade knappt hunnit återvända till sina platser innan ytterligare ett Rosengårds-mål hade fallit. Lisa-Marie Utland var hemmalagets frälsare denna gång, då hon runnit igenom på en långboll och avslutat kliniskt.
Av Kristianstad krävdes nu en rejäl uppryckning, efter en blygsam förstahalvlek.

– Rosengård var betydligt bättre än oss idag. Vi var långt ifrån att komma upp i vår nivå.  Vi är inte med i första halvlek, säger KDFF-tränaren Elisabet Gunnarsdottir efteråt.

Och visst, Kristianstad forcerade fram några sporadiska attacker – men i ärlighetens namn var det Rosengård som fortsatt var hetast. Det fjärde målet i matchen tillföll även det FCR. Från straffpunkten – och framför 1089 på läktarna – placerade Hailie Mace in 4-0-målet med aktsam kyla. Ridå ner för Kristianstad och spänningen i denna match.

Innan matchen förkunnats slut skulle lagen hinna noteras för varsitt mål. Slutsiffrorna skrevs därav till hela 5-1. En bekväm seger för FC Rosengård, som inte behövde förta sig nämnvärt mot ett, idag, svagt presterande Kristianstads DFF.

– För oss var detta en kommentar till alla uttalande om guldtips, var det FCR-tränaren Jonas Eidevall bjöd mediakåren på efter matchen.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close