Ishockey

Marcus Sylvegård inför första mötet med Redhawks

I början av april stod det klart att Marcus Sylvegård lämnar Malmö Redhawks permanent. Under torsdagen kommer han för första gången agera motståndare till sin moderklubb, när Redhawks gästar Växjö Lakers i Vida Arena. 
– Såklart en speciell känsla, säger Marcus Sylvegård. 

Marcus Sylvegård, 20, har endast varit en Växjö-spelare i ett par månader – men ser positivt på acklimatiseringen till livet i nya klubbadressen.

– Det har flutit på bra, tycker jag. Det är lätt att komma in i laget. Jag tycker stan är bra, liten och mysig. Det passar mig bra, jag fokuserar mest på hockeyn, säger Marcus Sylvegård, som – när Skånesport ringer upp – är mitt inne i en Fortnite-session med de nya lagkompisarna, säger Marcus Sylvegård.

Växjö Lakers och vida Arena i synnerhet är omtalat för sin förmåga att leva upp när det vankas hockey – som det gör när Malmö Redhawks gästar under torsdagen.

– Att det finns stort hockeyintresse här har jag redan märkt av. Det är väl den stora skillnaden gentemot Malmö. Det märks väl mer i en lite mindre stad också, skulle jag tro.

Det är första gången du spelar mot Malmö Redhawks – hur ska det bli?

– Såklart en speciell känsla, konstigt, och det kommer vara känsligt. Det är ju ens moderklubb, som jag älskar. Det hade varit konstigt om det inte kändes speciellt.

Är det någon i Redhawks som du känner att: “nu, äntligen får jag trycka till den jäveln”?

– Carl-Johan Lerby i så fall, säger Sylvegård och skrattar.

– Nä, men det är min bästa polare i Malmö. Såklart hade det varit roligt att få trycka dit honom. Nä, skämt åsido…

Brorsan?

– Haha, nejdå. Vi har faktiskt mötts tidigare, men såklart kommer det bli speciellt, det med.

För många hockespelare består sommarledigheten av golf, padel och träning. Och Marcus Sylvegårds sommar sticker inte ut.

– Nä, det har blivit en hel del sånt. Mycket padel. Mest för att hålla igång bollsinnet. Sen har vi fått vårt program med vad vi ska träna. Det blir mycket paddel, mycket gym och en del löpning, säger Marcus Sylvegård.

 

Artikelbild: Jonas Ljungdahl

Relaterade artiklar

Back to top button
Close