Ekeby GIFFotboll

Daniel Andersson tränar med Ekeby GIF

Den snart 47-årige Daniel Andersson gjorde 2018 sin sista match för Helsingborgs IF. Nu kan han vara på väg mot en comeback.

Målvakten tränar nämligen med Division 6-laget Ekeby IF. Sportchefen Daniel Tullberg besvarar uppgifterna för Skånesport.

– Han har gjort en träning med oss hittills men kommer säkert fler gånger. Han bor ju i byn, och jag har varit på honom om att komma till oss. Och så, helt plötsligt, dök han upp i tisdags, säger Daniel Tullberg.

Daniel Andersson var med på HIF:s resa upp från Superettan 2018. I den säsongsavslutande matchen fick han ta platsen mellan stolparna.

Målvakten har flertalet allsvenska säsonger att skylta från spel i såväl HIF som AIK och Trelleborgs FF.

– Det syns på honom att han har väldigt mycket i sig, trots sin ålder. Det är imponerande. Och det var ju inte så länge sedan han var på riktigt hög nivå. Bara hans närvaro på träningen gjorde att grabbarna i laget steppade upp rejält, säger Daniel Tullberg.

Vad tror du om hans eventuella framtid hos er?

– Jag tror och hoppas att Daniel gör en fortsättning. Att han kommer och tränar mer och att vi kan signa honom. Men han har inte sagt något än.

Utöver en potentiell Daniel Andersson-värvning har Ekeby fler spelare på väg in. Sportchefen Daniel Tullberg aviserar att man knutit till sig Ramlösa Södras Patrik Pedersen.

Någon mer på väg in?

– Ja, vi har fler på väg in, spelare som tränar med oss. Men där vågar jag inte säga allt för mycket just nu. Men det är bra spelare, från en högre division.

 

Joel Ask

Artikelbild: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close