Nyheter

Damallsvenska premiären skjuts upp

Den damallsvenska fotbollspremiären skjuts som väntat upp ytterligare. Styrelsen i Elitfotboll Dam (EFD) har kommit fram till att det inte längre är möjligt att komma i gång redan den 31 maj.

Styrelsens beslut var i högsta grad väntat. EFD signalerade redan tidigare i veckan att måldatumet 31 maj, som sattes när coronakrisen drabbade svensk idrott på allvar i mars, inte längre är realistiskt. Detta eftersom det i nuläget inte ens är tillåtet att spela träningsmatcher i fotboll, samtidigt som det fortfarande finns restriktioner kring inrikes resor i Sverige.

Något nytt preliminärt datum för den damallsvenska premiären är inte satt. I stället avvaktar man uppföljningsmötet mellan Folkhälsomyndigheten och olika intresseorganisationer i svensk fotboll, ett möte som är tänkt att hållas inom en vecka.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close