MotorNyheter

Österrikisk favorit bästa chansen på pappret för Joel Eriksson och BMW

Fem segrar och ytterligare två pallplatser – Joel Eriksson har åtnjutit stora framgångar på österrikiska Red Bull Ring. När ADAC GT Masters i helgen drar in på F1-banan i Spielberg är det också på förhand årets bästa chans för Eriksson och BMW-teamet Schubert Motorsport att slåss i toppen.

Red Bull Ring har historiskt varit den bästa banan för BMW:s M6 GT3 i ADAC GT Masters. Det var bland annat där den bayerska tillverkaren körde hem sin enda pole position och seger under fjolårets säsong, och det är där man nu återigen hoppas kunna utmana högt upp i resultatlistan den kommande helgen.

– Vi har sett Red Bull Ring som vår bästa chans, åtminstone på pappret, under hela säsongen, säger Joel Eriksson. Det är en bana som historiskt har passat BMW-bilen bra. Turbomotorn i M6:an gör sig bra på de långa rakorna där, och vår styrka är just vår toppfart. Dessutom finns det en hel del snabba kurvor i slutet av varvet, och där har vi också en bra balans. Jag ser detta som vår bästa chans i år.

Joel Eriksson körde 2014 hem sin allra första seger i bilracingkarriären på just Red Bull Ring, då i ett annat ADAC-supportat mästerskap: ADAC Formel Masters. Därefter inkasserade skåningen dubbla segrar i både Formel 4 och EM-serien för Formel 3, där han bland annat betvingade nuvarande Formel 1-stjärnan Lando Norris i ett par minnesvärda dueller runt den 4.3 km långa anläggningen.

– Jag älskar att tävla på Red Bull Ring och det är en av mina absoluta favoritbanor, fortsätter Joel Eriksson. Det blir kul att köra där för första gången i M6:an. Det är ett lyckligt sammanträffande att både jag och bilen har en bra historik där. Det här är definitivt en av de helgerna jag sett fram allra mest emot i år.

Joel Eriksson, som tävlar i par med australiensaren Aidan Read i Schubert Motorsports BMW M6 GT3 #9, inleder helgens tävlingar med fri träning på fredag.

Som alltid i ADAC GT Masters ska två kval och två race köras, ett vardera på lördag respektive söndag. Read kommer att köra kvalet på lördagen, medan Eriksson i vanlig ordning tar plats i bilen för söndagens kval då de högst rankade förarna engageras.

TIDSSCHEMA

ADAC GT Masters – Deltävling 5
Red Bull Ring (Österrike)

Fredag 16 oktober
Fri träning 1: 10.05-10.50
Fri träning 2: 15.40-16.30

Lördag 17 oktober
Kval 1: 09.00-09.30
Race 1: 13.05-14.05

Söndag 18 oktober
Kval 2: 09.00-09.30
Race 2: 13.05-14.05

Foto: Alexander Trienitz.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close