skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

ÄFF drar sig ur Svenska Cupen – ”Bara sportsliga grunder”

Den 18 februari, alltså nästa helg, var det meningen att Ängelholms FF skulle spela match i Svenska Cupen borta mot IFK Göteborg.
Så kommer inte bli fallet.
ÄFF har dragit sig ur cupspelet.

Efter degraderingen till division ett och ett länge vilande konkurshot över klubben så har Ängelholms FF tappat i praktiken hela truppen. Sedan två veckor tillbaka har lagbygget inför säsongen 2017 pågått och det har mest handlat om att knyta upp de juniorer som kommer underifrån och plocka in spelare som varit utlånad till andra föreningar.
Samtidigt har en ny tränarduo presenterats.

I Svenska Cupen skulle Ängelholm ha mött IFK Göteborg borta den 18 februari, Sirus borta den 25:e och Arameisk-Syrianska IF hemma den 4 mars. Men i veckan kom beslutet från klubben att dra sig ur serien.
– Det är helt och hållet sportsliga grunder som ligger bakom beslutet. Vi har 7-8 spelare kontrakterade idag och vill inte stressa fram ett lag på en vecka eller två bara för att få ett cuplag. Vi har en hel säsong framför oss och då är det vår skyldighet mot medlemmar, sponsorer, motståndare och publik att få ett lag som fungerar på längre sikt, säger Karl-Erik Björklund som varit tränare för ÄFF i en dryg vecka.

– Vi har fyra fem gubbar som räddat föreningen, då vill vi göra det rätta även ur deras perspektiv.
Det hade ju varit dyrt att åka till Uppsala och Göteborg med allt vad det innebär?
– Visst, det finns en ekonomisk aspekt i helheten – men den har ingen som helst inverkan på vårat beslut. Det är, som sagt, ett beslut fattat på rent sportsliga grunder, säger Björklund.
– Om vi ska en reell möjlighet att hjälpa ÄFF kan vi inte ta in spelare för tidigt. Vi har två månader kvar inann säsongen startar. Just nu har en stomme som varit i U21-laget/A-trupp förra säsongen. Sedan är vi 18-20 man och tränar hela tiden.
Hur ser det ut med nya spelare på IN-listan? Det är väl en del som provtränar just nu?
– Ja, det kommer en hel del spelare hela tiden som är division ett-mässiga – och som vill spela hos oss. Vi vill bara inte stressa fram besluten – även om det såklart är bråttom. Efterhand hoppas jag att vi kan ta hjälp av elitföreningar som vill låna ut spelare. Kanske kommer det någon från HIF eller så. Ska ÄFF fungera måste vi ha en homogen och trevlig grupp. Och då får man inte jäkta.

Hur det blir med ÄFF:s plats i Svenska Cupens gruppspel är oklart.
– Jag har pratat med Jörgen Lennartsson (IFK Göteborg) och Kim Bergstrand Bergstrand (Sirius) om situationen och de förstår vårat beslut fullt ut. Nu har jag ett samtal kvar, säger Björklund.

Förbundet har informerats och även lagen i gruppen det berör. Föreningen får betala 10 000 kronor i böter samt så får man inte delta i 2017 års cupturnering.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close