skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Besa-tränaren: ”Vill ta revansch på Vejby”

Under söndagen står toppmöte i division fyra på menyn när FK Besa gästas av Vejby IF. En drabbning om viktiga poäng – och revanschmöjlighet för Besa efter förlusten i senaste mötet lagen emellan.
– Vi vill ta ner dem på jorden, säger Besa-tränaren Stefan Ramsten. 

Vi närmar oss sommaruppehåll i Skånefotbollen – men ännu finns viktiga och intressanta matcher att ta del av. Ta bara söndagens möte mellan topplagen FK Besa och Vejby IF. Vejby, aktuell serieledare, har ännu inte förlorat under säsongen. En svit Besa vill sätta stopp för.

– Vi har haft en god känsla under säsongen och hoppas avsluta snyggt innan uppehållet. Sen vill vi även ta ner dem på jorden, spräcka deras förlustnolla och visa att de inte är ouppnåeliga, säger Besa-tränaren Stefan Ramsten.

Lagens tidigare möte under säsongen slutade med Vejby-seger, 1-0. Nu vill Besa ta revansch.

– Jag tyckte vi var det spelförande laget, och hade vi bara tagit vara på våra chanser, så hade det kunnat bli en helt annan match. Jag tycker vi var minst lika bra, om inte bättre. Vi kommer väl förberedda nu och vill ta revansch.

Vad tror du om matchbilden?
– Eh, alltså. Min åsikt är att de mest spelar kontringsfotboll och väntar på våra misstag. Så det behöver vi väl se upp med. Men vi är trygga i att föra spelet.

Besa var oerhört nära att ta klivet upp till division tre under fjolårssäsongen, men laget föll på mållinjen. I år är målsättningen att vara med i toppen och minst nå ett positivt kval.

– Vi ville ju vara med och tampas redan förra säsongen. Vi har sagt att vi ska ha lärt oss en läxa från förra året, att vi ska nå högre, och då finns det bara kvalplats eller vinna serien som gäller.

Tränaren Stefan Ramsten belyser en jämn kvalitetsnivå i truppen som en av lagets styrkor. Men det finns fler.

– Vi är väldigt bolltrygga. Sen har vi varit förskonade från skador. Även en god harmoni i truppen, där alla kämpar för varandra.

 

Joel Ask

Foto: Lola Nilsson/Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close