FotbollTorns IF

Mr Göra-mål-från-egen-planhalva slog till igen

Torns IF har tätkänning efter sju omgångar i den södra ettan.
Under lördagen manglades det topptippade Göteborgslaget utsiktens BK sönder fullständigt i Stångby.
4-0 slutade krossen och Mr Göra-mål-från-egen-planhalva slog till igen.

Serirepremiär 2018.
Lunds BK mot Torns IF.
Bara någon minut in i matchen får mittbacken, lagkaptenen och trotjänaren bollen utanför mittcirkeln på egen planhalva.
Tjoff!
Med en potent vrist dyngar Nilsson till bollen och några sekunder senare ligger bollen i mål. Då betydde det 1-0 och första steget på en uppmärksammad derbyseger.

Under lördagen var det dags igen.
Denna gången mellan raps- och vetefälten i Stångbys utkanter.
Utsiktenlaget formaterade sitt försvar i väntan på något uppspel från Torn.
Niklas Nilsson dammade till bollen en bra bit in på egen planhalva och som i en pakt med de skånska kastvindarna skickades 3-0 målet in i buren, denna gång via en förrädisk studs.

Tränare Richard ”Kalle” Ringhov menar att det till stor del är din förtjänst och att han i timmar, ibland långt in på nätterna, själv visat hur man optimerar ett tillslag på bollen? Han menar till och med att det var hans främsta egenskap som spelare, jag antar under 60-talet, då han själv var aktiv.
– Nja. Det är kanske inte hela sanningen. Och jag vet inte om det är ett bra sätt att coacha på. Jag tror dock inte att han hade ett lika bra tillslag när spelade, det låter osannolikt.
Den här gången var det väl ändå menat som ett uppspel? Eller?
– Ja, denna gången var det faktiskt inte meningen att bli mål. Ludde spelade en boll i sidled och jag fick press på mig och jag kände mig tvungen att skicka iväg bollen. Dock fick en riktigt dålig träff! Medvinden var lyckligtvis på min sida och bollen studsade in…
– Noor Zadran hann reagera när jag sköt bort bollen och tyckte det var för djävla dåligt och undrade varför jag inte höll i bollen. Hela laget, inklusive domare, förberedde sig på att Utsikten skulle ställa om. Sedan råkade den bara studsa in i mål…
– Mot Lund var det meningen däremot.
I fortsättningen när du få bollen som mittback i uppspelsfasen och inte får några löpningar på djupet från dina lagkamrater är det bara att sikta på ribban och dra till?
– Haha, kanske det? Sedan jag gjorde målet mot Lund tittar jag mer mot målvakten för att läsa av hans position. Oftast blåser det inte tillräckligt eller så står målvakten nära målet, men det kommer säkert att dyka upp fler tillfällen.
Du gör din 16:e säsong med Torns IF. Tröttnar du aldrig på att träna i motvind?
– Jag var tyvärr i LBK ett år som sistaårsjunior. Sedan har det bara varit Torn och jag vet hur man ska välja sida för att få medvind på träningarna. Äldst väljer alltid sida först.
– Vi har ju gjort en resa där vi nästan varje år legat i topp oavsett division. Det gör det kul att stanna kvar och spela och det är ett framgångsrecept för att lyckas; att trivas. Kompisgänget som tog oss till tvåan och sedan ettan har haft trivsel och glädjen till fotbollen i fokus.
Beskriv 2020-säsongen så här långt där ni jagar Lunds BK, IFK Värnamo och Landskrona BoIS i toppen?
– Vi har spelat bra fotboll, men tagit för få poäng i förhållande till det. Bland annat tappade vi segern till förlust mot Trollhättan och vi borde ha vunnit ytterligare någon match. Ettan södra är en serie där alla kan slå alla. Jag tror det är åtta lag som kommer att slåss om topplaceringarna, så öppet är det.
– Utsikten satsas det mycket pengar på. BoIS har höga förväntningar. Det kan slätt slå bakut då. Vi har en annan ro när vi tappar poäng och känner ingen press mer än den vi satt på oss själva.
På onsdag väntar Tvååker borta. Därefter BoIS hemma i Stångby på lördag.
– Vi siktar naturligtvis på full poäng i de två matcherna för att sedan gå på litet uppehåll med tätkänning. Sedan hoppas vi att Lunds BK kommer börja tappa poäng. Det blir intressant när vi möts senare i höst, säger Niklas Nilsson.

Se målen från Torns 4-0-seger här.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close